REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Faleza Constanței, neîncăpătoare de Înviere! Lumina Sfântă, adusă pe mare! VIDEO

Faleza Constanței, neîncăpătoare de Înviere! Lumina Sfântă, adusă pe mare! VIDEO

Replica API 28 aprilie 2019 | 00:50 388

Constănțenii s-au adunat în număr impresionant pe faleza municipiului Constanța, în zona Cazinoului, pentru a lua parte la momentul aducerii Luminii Sfinte de la Ierusalim, iar ulterior, la Slujba de Înviere.

Puțin înainte de miezul nopții, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a purtat Sfânta Lumina spre țărm, din largul Mării Negre, fiind sprijinit de echipaje de la Forțele Navale și Centrul de Scafandri. Lumina a fost purtată apoi în procesiune până în fața Catedralei Arhiepiscopale, unde a fost oferită credincioșilor. Slujba de Înviere a fost oficiată în altarul de vară, astfel că credincioșii adunați în număr impresionant în jurul Catedralei „Sfinții Petru și Pavel” au putut să asiste în aer liber.

Duminică, 28 aprilie, în prima zi de Paști, începând cu ora 12.00, la Catedrala arhiepiscopală, ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, simbolizare a universalității creștinismului.

Seara, de la ora 17.30, la Casa de Cultură din Constanţa, Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va susține tradiționalul Concert pascal. Intrarea este liberă. După concert, ierarhul va întâmpina publicul cu ouă, cozonac și vin, în tradiționala ciocnire a oului pascal, dimpreună cu salutul creștin „Hristos a Înviat!”.

F.B.

Citește și: Mesajul ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la sărbătoarea Învierii

Sursă foto și video: Arhiepiscopia Tomisului, Facebook

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
prea elegant vorbesti cu pesedeii manipulatori bolsevici. Cam asa se zice cand e vorba de animale ca hehe : bey pielea pulii care esti ia-mi cacatul la lins ca sa ai gura plina !!! Muie dragnea infractorul, muie pesede !!!
3
0
Mache -sub acest nume turna Spagoveanu la secu. ii place circul , a adunat echipaje de la fortele navale , !! scafandrii , dar ce urma se se scufunde? Bine iar mai fi prins o baie in mare ,scapa biserica de un spagar si turnator
4
0
Rugam CSATul sa faca verificari in teren de unde vine lumina pe marea neagra. De la Porosenco-comediantul Volodimir sau invadatorul Putin.
4
0
tine Dracul la slugile lui alttfel se ducea hotul asta de spagoveanu la fundul marii
4
0
...dar multi...
0
3
Pentru cel care a scris al patrulea mesaj, la ora 09:50: Ce legatura are Stelian Ion cu Secu? Va referiti la deputatul USR Stelian Ion, avocatul, corect? Este nascut in 1977, fiind coleg de liceu cu mine. La marea lovitura de stat, numita si Revolutie, avea 12 ani. Despre ce Securitate vorbiti in cazul lui? Sau este vorba despre o alta persoana si este coincidenta de nume? Caz in care imi cer scuze.
4
1
Cei din Constanta asteptau la aeroport pentru transportul luminii pe A2. Cum o fi ajuns pe mare! Baliverne pentru creduli.
5
1
Piei SATANA, PREACORDITUL....a struns prosti sa pupe oase
6
1
Daca au fost pe mare , nu au gasit si acele pachetele pentru odraselele celor de la putere ??
9
1
Ce treaba are invierea mantuitorului cu plimbatu cu salupa pe mare la anu o sa coboare cu elicopterul din cer sau cine stie ce idee ii mai vine astuia ca din cate se vede spectatori sunt.Pacat a transformat o solemnitate in spectacol.
12
1
PIEI SATANA SHPAGOVEANA!
7
2
Ma-ta face deschiderea la Kaufland?
1
7
Votantii PSD. Sunt linistit, PSD mai ia un mandat la Cta. Decat Ipocrica Stelian Ion de la Secu sau amiralul, mai bine niste ciocoi vechi. Aia noi fura mai mult.
4
7
a fost pe mare sa pope guvizi in bot.
6
3
inchisese la kaufland si lidl si termitele au luat cu asalt faleza
10
3
Inaltul ar trebui sa candideze la primarie, merita il intrece ca circar chiar si pe mazariche.
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108