REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Femeia cu dizabilități, lăsată fără mașină după ce a parcat pe loc special, a câștigat procesul

Femeia cu dizabilități, lăsată fără mașină după ce a parcat pe loc special, a câștigat procesul

Virgil STOIAN 5 septembrie 2023 | 14:38 2881

Autoturismul unor persoane cu dizabilități a fost ridicat în cursul serii de marți, 3 ianuarie a.c., 2023, din parcarea de la Carrefour. De menționat este faptul că autoturismul era staționat pe un loc rezervat persoanelor cu handicap. Femeia avea semnele corespunzătoare în parbriz și pe lunetă, dar nu își afișase legitimația în geam, din acest motiv fiindu-i ridicat autoturismul. La mai bine de 9 luni de la  întâmplare, potrivit avocatului femeii, Adrian Cuculis, aceasta a câștigat procesul cu Poliția Locală. Mai mult decât atât, pe numele polițistului local zelos s-a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu.

Femeia cu dizabilitati, lasata fara masina dupa ce a parcat pe loc special, a castigat procesul

„Cazul a fost cu atât mai halucinant cu cât femeia se afla și cu copilul și cu soțul acesteia fix lângă mașină, iar poliția refuza să îi coboare mașina de pe macara. Amintesc că mașina era marcată cu semne corespunzătoare, însă fără a fi prezentată și legitimația persoanei cu handicap. Deși polițiștii o văzuseră că este în căruciorul rulant, au refuzat să îi predea mașina, ba chiar acuzând-o că a fost rău intenționată”, a transmis avocatul.

Cum s-a întamplat totul

Vă reamintim că autoturismul unor persoane cu dizabilități a fost ridicat în cursul serii de marți, 3 ianuarie 2023, din parcarea de la Carrefour. De menționat este faptul că autoturismul era staționat pe un loc rezervat persoanelor cu handicap.  În schimb, proprietarul autoturismului a încercat să le explice agenților locali că autoturismul avea lipit un autocolant cu semnul persoanelor cu dizabilități atât pe parbrizul din față, cât și pe luneta din spate. Mai mult decât atât, documentele mașinii dovedeau faptul că aceasta a fost modificată pentru persoane cu dizabilități, soția șoferului fiind imobilizată în cărucior cu rotile. Într-un final, autoturismul a fost recuperat, în jurul orei 23:00, dar doar după ce s-a plătit taxa de 570 de lei, taxa de ridicare a autoturismului.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Grav este ca a disparut omenia printre r*mâni. De empatie ce sa mai vorbim. Poate si doamna a gresit cand nu si-a afisat legitimatia, dar can o vezi ca vine in carucior rulant si iti dovedeste cu documente, întelegi. Cum in alte situatii înteleg când vad un bombardier de desenat din cap pana-n picioare care si-a parcat limuzina de lux pe locul destinat persoanelor cu dizabilitati? Atunci este empatie sau teama de lenjerie maronie?
6
0
Mai bine ar face recurs ma-ta si i-ar cere socoteala lui tac-tu ca a fatat asa un bou ca tine!
9
1
Si ce mai trebuia sa aiba lipit pe parbriz? Declaratia doctorului care a operat-o? Reteta de la farmacie? Voi doi va afisati in parbrize certificatele de imbecili sau va e rusine?
12
2
Legea este clara , trebuie afisat cartonasul in geam (legitimatia) ! Orice redardat poate lipi abtipilduri pe geam si sa profite de locuri de parcare destinate... Nu stiu ce s-a judecat dar verdictul este stramb ,legea trebuie respectata , chiar si de catre judecator. Desi este indreptatita sa ocupe un astfel de loc , doamna nu are dreptate....nu a respectat regulamentul ! Parerea mea
2
18
Noi la Cernavodă stăm la umbra, dormim acasă la tura de noapte, ne folosim de Dusterul de serviciu pentru cumpărături personale, plimbat neamuri, trai pe vatrai la poliția locală!
13
1
fane, handicapatule tu si jigodia aia care a facut legea pe care o jigodie ca tine vrea sa o respecte! suge pooola
7
1
Bagamias p**a in mata si in neamul tau ala de cretini. Sa ma pis pe legea voastra ma idiotule mi se rupe p**a de o lege facuta de unul ca tine cu c***t in cap in loc de creier. legea nu e buna! ai facut ceva sa o schimbi? m**e ma javra daca nu ai facut! imbecilule, daca poate mazgali oricine, inseamna ca poti amenda foarte usor pe aia care mazgalesc fara motiv? cati au fost amendati ca si-au pus insemne fara motiv? javra spurcata idioata!
9
2
Parerea mea este ca intr-o tara normala, ar fi trebuit sa fie o singura obligatie: de a avea abtipilduri (asa cum e in strainatate) si cel mult de a prezenta o legitimatie de persoana cu dizabilitati. spun cel mult, deoarece aceste persoane sunt inregistrate ca persoane cu dizabilitati si au un verdict dat de un medic. E vina imbecililor de la Politie ca nu au acces la baza de data a persoanelor cu dizabilitati, mai boule. In felul asta dai amenzi si ridici masini fara probleme. Dar daca esti p***t, faci ca boul ala. Nu trebuie sa pui in geam fel de fel de autorizatii, legitimatii, adeverinte, carnete, etc. Boule. Esti un imbecil si mai si iti dai cu parerea. taci dracu din gura, retardatule. mai bine ti-ai lua si tu o adeverinta de handicapat mintal pe care sa o pui in geam!
12
3
Eu nu o cunosc. dar chiar si asa, care ar fi obligatiil ei? Parerea mea este ca intr-o tara normala, ar fi trebuit sa fie o singura obligatie: de a avea abtipilduri (asa cum e in strainatate) si cel mult de a prezenta o legitimatie de persoana cu dizabilitati. spun cel mult, deoarece aceste persoane sunt inregistrate ca persoane cu dizabilitati si au un verdict dat de un medic. E vina imbecililor de la Politie ca nu au acces la baza de data a persoanelor cu dizabilitati, mai boule. In felul asta dai amenzi si ridici masini fara probleme. Dar daca esti p***t, faci ca boul ala. Nu trebuie sa pui in geam fel de fel de autorizatii, legitimatii, adeverinte, carnete, etc. Boule. Esti un imbecil si mai si iti dai cu parerea. taci dracu din gura, retardatule. mai bine ti-ai lua si tu o adeverinta de handicapat mintal pe care sa o pui in geam!
8
2
Desfiintati odata localii!
17
3
Agariciul asta se numește Caramihai un gunoi social pe bani publici când îl vedeți mai ales în civil scuipatil un om nonvalori pt oraș și uniforma
17
1
Super! S.a facut de ras gardianul
20
1
Despre ce polițiștii e vorba? Ăia care păzeau panseluțele în parc?
18
2
Ma c a c pe pulitia locala!
19
5
Este normal sa castige in conditiile in care poolitia loocala aplica legile rigid adica fara cap. Aviz si poolitistului loocal Olteanu Valeriu .
23
3
Erau doi politisti! Desi tre sa citim legea!
7
1
Chiar nu putem fi empatica cu persoanele cu handicap? Sancționează pe cel ce are tot felul de abțibilduri în parbriz, dar el vine de la un meci de fotbal cu prieteni. Sunt atâția care profita de lipsa de control a organelor statului. Ai masina inscripționate cu semn de handicap și nu ai pe nimeni în familie, care sa posede carnet de conducere, amenda și confiscarea mașinii.
16
2
Da, si? Ce anume a cistigat?
4
8
Si la valu este la fel , politia nu o intereseaza de nimic , artificii non stop la 1 noaptea si ei dorm la greu fara nici un fel de stres, de asemenea poti sa iei si bataie si politia ii urca pe faptasi in masina si le zice sa plece ca asa este cetateanul care plateste taxe tot el este vinovat.
13
1
Noi la Cernavodă stăm la umbra, dormim acasă la tura de noapte, ne folosim de Dusterul de serviciu pentru cumpărături personale, plimbat neamuri, trai pe vatrai la poliția locală!
10
2
Punem pariu ca cele mai multe creiere nu vor înțelege ca Garide are dreptate. ? Legea e lege dar idioții...nu o știu. Nici judecătorul. Asa e romanu sufletist sa fie aplicata legea numai când ii convine. Pai mai dobitocilor voi i ați votat pe aia care au făcut legea...
8
17
Daca vorbesti tu politicos cu idiotzi mai Jane esti pierdut,cu astia nu potzi sa te portzi civilizat penzru ca ei nu te considera un om cu bun simtz ci slab adica inferior lor atat gandesc locali.
10
3
Asta de deasupra lui Garide ori e prostan ori face pe p***tănacul. Hai sa ii mai explicam odată deși cred ca nu va înțelege: LEGEA spune ca iei amenda dacă nu ai cartonașul în parbriz, indiferent dacă ești fără mana fără cap ca tine sau fără picioare asa cum îți dorim noi ție ca prea vrei Raul altuia frustrat mic și prostut
7
10
Unu dormea beat la volan cu masina oprita la semafor si nu l-a sanctionat nimeni
23
0
Sa ai parte de scaun rulat toata viata ta de acum incolo!
13
7
Judecătorul mai este inca in functie ? Legea spune ca trebuie sa ai cartonasul in parbriz , nu fel si fel de inscriptii pe care le poate mazgali oricine ...
8
22
imi pare rau pt handicapul ei dar astra e circ ieftin facut de doamna cu dizabilitati care are doar drepturi si nicidecum obligatii. oricum e o scandalagioaica frustrata o stie lumea.
10
22
Eu am de zis doar atât ,,,moooeee pol locala,plina de angajați pe pile și incompetenti
22
3
Cand il vad pe porcu ala de gardian nu pot sa nu ma gandesc la scena din Deliverance cand porcusoru ala e violat in rect de taranoiu ala cu pusca la cap. Asa merit si grobianul respectiv..umilit uzat si abuzat!
14
3
Sa dea chitacul; banii, ca el ii asmute pe astia de la locala impotriva cetatenilor !
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468