REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

HOŢI CARE AU DAT SPARGERI PE BANDĂ RULANTĂ ÎN EFORIE ŞI COSTINEŞTI, PRINŞI CU FOCURI DE ARMĂ!

HOŢI CARE AU DAT SPARGERI PE BANDĂ RULANTĂ ÎN EFORIE ŞI COSTINEŞTI, PRINŞI CU FOCURI DE ARMĂ!

Replica API 20 august 2017 | 22:03 1067

O grupare infracțională specializată în furturi din locuințe a fost destructurată de oamenii legii de la malul mării. Mai mulți indivizi au fost prinși cu focuri de armă, în trafic, după care au urmat percheziții domiciliare, prejudiciul fiind recuperat în proporție de circa 95%. Se pare că aceștia au acționat cam de la începutul verii, iar modul de acțiune era similar. Spre exemplu, ei au "vizitat" Eforie Nord și în noaptea de 17 spre 18 august, atunci când au luat la rând mai multe spații de cazare.

Acţiune în forţă, duminică seara, 20 august, a poliţiştilor de la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa, cu sprijinul luptătorilor de la Direcţia Operaţiuni Speciale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa! Au fost reţinuţi doi bărbaţi şi o femeie din Cumpăna, implicaţi în spargeri din locuinţe şi unităţi de cazare de pe raza staţiunilor Eforie şi Costineşti.

Cei trei, care foloseau la spargeri mănuşi şi cagule, sunt cercetaţi pentru constituire de grup infracţional organizat şi furt calificat. Au fost probate 7 fapte, 5 în Costineşti şi 2 în Eforie, iar cercetările sunt în toi, existând suspiciunea că, de fapt, la mijloc este vorba de mult mai multe fapte. Prejudiciul, estimat la 15.000 de lei, a fost recuperat în proporţie de 95%.

De precizat că oamenii legii au prins în flagrant şi reţinut 3 persoane - R.D., de 35 de ani, G.E., de 40 de ani şi R.C., de 35 de ani -, însă din grupare mai fac parte alte două persoane, respectiv R.G., de 33 de ani şi R.B., de 27 de ani. Urmează ca şi ceilalţi doi să fie reţinuţi! Totodată, menționăm că nu este exlcus nici faptul ca, de fapt, în faptele infracționale să fie implicați și alți indivizi. Cercetările continuă în acest sens.

Flagrantul cu cei 3 a avut loc în Eforie Nord, autoturismul cu care se deplasau hoţii fiind blocat în trafic. Cei trei au fost filaţi pe traseu încă de la plecarea de acasă, din localitatea Cumpăna. Au mers în Eforie Sud, unde au spart o locuință, apoi, ajungând în Eforie Nord, oamenii legii au folosit echipamentul din dotare, efectuând două focuri de avertisment în plan vertical, fără ca vreo persoană să fie rănită. Apoi, oamenii legii au efectuat 12 percheziții domiciliare, la domiciliile suspecților, acolo unde a fost găsită o parte din bunurile sustrase, fiind vorba de tablete, ceasuri, telefoane, scule electrice etc..

Amintim și faptul că persoane necunoscute au pătruns în patru locuințe, în noaptea de 17 spre 18 august a.c., fiind vorba și de spații de cazare, de unde au furat tot ce le-a picat în mână. De la bani și bijuterii, la aparatură electronică. Un turist susține că prejudiciul în cazul lui s-ar ridica la suma de 5.000 de lei, însă acest aspect urmează a-l stabili anchetatorii. Totodată, martorii susțin că e și vina oamenilor pe de o parte pentru că, practic, invită hoții. Și asta pentru că, spun ei, dorm cu ușile și geamurile deschise larg! "Spun că le e cald și din cauza aceasta. Dar nu e normal așa ceva. Oricum, în Eforie este un lucru des întâlnit asta cu turiștii care dorm cu ușile și geamurile date de perete. Oare și acasă la ei la fel fac?", potrivit localnicilor. După cum bine se poate observa, suspecții nu aveau nici o problemă în a intra în case peste oameni, când aceștia dormeau. În plus, aveau același mod de a acționa în toate cazurile: intrau în special în spațiile de cazare, cu cagule pe față și mănuși. Dacă ușile erau asigurate se foloseau de răngi și preferau un interval orar mai spre dimineață (cam între ora 3.00 și 5.00).

"Furăm de sărăcie"

UPDATE: Cei trei au fost prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare, în seara de luni, 21 august, în jurul orei 19.30.

La intrare în clădirea instanţei, ei au fost întrebaţi dacă regretă ce au făcut. Cu jumătate de gură au spus nu, după care au adăugat că au făcut asta de... sărăcie. "Aţi intrat peste oameni în case, i-aţi speriat", au spus reporterii. La care suspecţii au răspuns: "Da' ăia care fură milioane nu-i sperie??". Într-un final au recunoscut că le este frică de închisoare.

Toţi 3 au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Citește și: TURIȘTI JEFUIȚI în plină noapte: "Dormeau cu ușile deschise…"

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari politistilor! Ma bucur ca mai exista in Romania si politisti care iau masuri si curata strazile de astfel de infractori! In aceste situatii sunt cu adevarat mandra! Jos palaria!!
0
0
Astia mi au spart pensiunea din Costinesti de pe str Garii nr 4 si mi au furat toti banii pe care i am castigat vara asta din cazare la negru. Mai bine o furau pe nevasta mea!
0
0
Bravo politistilor!!!! Unii chiar isi fac treaba in politie. Felicitari!
0
0
De facut ,,buhuhu!'', sa facem poc cu artificii sub forma de pistol,sa aruncam cu artificii de revelion,e nasol .Sigur suntem pedepsiti. Bai da' hotii astia care colcaie ca viermii din cur sau ca gandacii,viermii astia ,de ce nu sunt pedepsiti cum se cuvine,de ce sunt considerati ca nu sunt pericole sociale, cand de fapt chiar asta sunt ei si familiile lor?! Bai legiuitorilor,noi suntem terorizati de infractori,de asta nici aia de la ISIS nu au curaj sa vina in Romania! De refugiati ce sa mai spunem...Faceti bai, legi sa ne apere pe noi,cei cinstiti,las-o tarziu' cu drepturile infractorului !
1
0
Astia au spart si garsoniera mea din Ct...Lucreaza de mult curvele astea!
4
1
Legat la fiecare cate un bolovan de gat si arucnati in mare, sau sa li se taie mainile in public.Poate asa scapam de ei !
2
0
OARE OR FI PRINS PE CEI CARE MI-AU SPART SI MIE CASA IN TOAMNA ANULUI 2015 ? ATUNCI CAND ACEI HOTI MI-AU FURAT SI DOI URSULETI DIN PLUS ?
0
0
Si in Constanta exista de cateva saptamani o grupare formata din 15 insi majoritatea recent eliberati din inchisoare, care dau lovituri in zona km 4-5, Viile Noi. Politia de la sectia 5 stie de ei dar nu ia nici o masura. Indivizii intra in case noapte fara nici o jena chiar daca proprietarii se afla in locuinte.
0
0
Felicitari fostilor mei colegi de la B.I.C. din perioada octombrie 2011 - mai 2013 !
1
0
In sfarsit Racaru seful politiei Costinesti rezolva trei dosare printre mesele intinse si paharele turnate pe gat cu prietenul sau Cristea primarul betib al comunei.Intrebarea ce face cu neregulile mopedurilor,bicicletelor,trotinetelor puse in circulatie pe spagi grele ? care incurca circulatia pe strazile aglomerate,care lovesc autoturismele turistilor si a locatarilor,inclusiv masina politiei a fost lovita de nenumarate ori dar nu s-a luat nici o masura ! Primeaza spaga care-i mai importanta ?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272