REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Individul care și-a ÎNJUNGHIAT FRATELE, la ABATOR, a fost CONDAMNAT!

Individul care și-a ÎNJUNGHIAT FRATELE, la ABATOR, a fost CONDAMNAT!

Replica API 2 august 2021 | 15:26 1461

Ionuț Vasilache a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor sub forma violenței în familie. Acesta este acuzat că și-a înjunghiat fratele, pe 2 martie 2020, în urma unei petreceri în familie, stropită din belșug cu alcool și cu înjurături din ambele părți. Incidentul s-a petrecut în zona Abator, iar după ce a fost înjunghiată, victima a plecat din casă, a mers circa 700 de metri, după care a picat la pământ, plină de sânge. Ionuț Vasilache a fost cercetat sub control judiciar, iar la data de 27 iulie 2021 a fost condamnat de către magistrații din cadrul Tribunalului Constanța la 5 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Cum s-a petrecut incidentul

Totul s-a petrecut pe 2 martie 2020, când, în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Secției 5 au fost solicitați să intervină pe strada Albastră, acolo unde se află o persoană înjunghiată. La fața locului, oamenii legii au găsit victima, care a relatat că, în timp ce se afla la domiciliul fratelui său, Ionuț Vasilache, la o petrecere (aniversarea celui de-al treilea frate), în urma unor discuții contradictorii, acesta din urmă l-a înțepat cu un cuțit sub antebrațul stâng, în zona coastelor. Potrivit declarațiilor inculpatului, victima i-a jignit concubina și i-a aruncat berea în față, totul petrecându-se din cauza unor probleme la locul de muncă. Totodată, inculpatul a mai declarat că l-a înjunghiat pe fratele său deoarece îi era frică de victimă deoarece aceasta avea un pistol care de fapt s-a dovedit a fi brichetă.

Nu a fost legitimă apărare

Chiar dacă inculpatul a invocat legitima apărare, motivând faptul că victima avea un pistol, instanța a respins această ipoteză deoarece nu s-a dovedit existența unui atac material, direct, imediat și injust al victimei asupra inculpatului, atac care ar fi trebuit să fie sub forma de exemplu a folosirii vreunui cuțit sau a unei arme periculoase din partea victimei, care ar fi dat dreptul la o ripostă legitimă-în condițiile unei legitime apărări-din partea inculpatului și numai în acea situație se putea admite existența unei legitime apărări. Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța l-au condamnat pe Ionuț Vasilache la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor sub forma violenței în familie. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Citește și DETALII EXCLUSIVE! SCANDAL ca-n FILME la o petrecere din zona Abator: victima a CĂZUT pe stradă!

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108