REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15.5° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Supărați că ar putea rămâne fără pensii speciale, mii de magistrați au suspendat activitatea

Supărați că ar putea rămâne fără pensii speciale, mii de magistrați au suspendat activitatea

Victor ROTARU 21 iunie 2023 | 10:48 1067

Peste 3.000 de judecători și procurori protestează față de reforma pensiilor speciale. Astăzi, magistrații se vor ocupa doar de dosarele urgente. Conform datelor de la Casa de Pensii, în România sunt peste 5.200 de pensionari din sistemul judiciar, iar pensia medie este de 21.000 de lei.

Suparati ca ar putea ramane fara pensii speciale, mii de magistrati au suspendat activitatea

Magistrații își suspendă activitatea, revoltați că sunt pe cale să piardă din privilegii. Pensiile speciale trebuie reformate dacă mai vrem să primim bani pentru dezvoltare, a transmis Comisia Europeană. În acest moment, statul plătește aproximativ 15.000 de pensii speciale, din care o treime sunt ale magistraților. La acestea, se adaugă aproape 180.000 de pensii militare.  

La Timișoara, participă la protest judecătorii de la Curtea de Apel și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătorie. Magistrații spun că este un protest fără precedent. Azi se vor judeca doar cauzele urgente sau în care sunt implicați minori. Totodată, vor continua cercetările în cazuri de criminalitate extrem de gravă și descinderile. În instanțe sunt afișate listele cu procesele care au fost amânate. Magistrații sunt nemulțumiți de reforma pensiilor speciale, de lipsa de personal și de volumul mare de lucru. Azi au loc ședințe în mai multe instanțe și parchete din țară, unde va fi luată în discuție această situație, iar magistrații vor decide dacă se vor alătura protestului. Ieri, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că respectă dreptul magistraților la liberă exprimare, „dar pornește de la premisa că dialogul este soluția rezolvării oricărei probleme a sistemului judiciar, nu protestul”.

De asemenea, ea a argumentat că „principiul conform căruia nicio pensie nu poate să depășească salariul este unul moral”.  Consiliul Superior al Magistraturii a susținut că inițiativa de reformare a sistemului de pensii este de o "gravitate deosebită" și aduce atingere independenței justiției și statutului magistraților. Deși înțelege nevoia de reformare a sistemului, CSM este de acord cu poziția magistraților și subliniază că, în ceea ce îi privește, schimbările ar avea consecințe directe asupra actului de justiție, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avand in vedere ce decizii au dat magistrati din Romania in cazurile grele unde era vorba de coruptie la nivel de ministri,primari sau parlamentari,ori in cazul afaceristilor care au furat statul cu milioane sau zeci de milioane de euro magistrati din Romania pot maine sa plece acasa caci se gasesc altzi care sa judece mult mai corect decat voi mai spagarilor ordinari mituitzi de regimul Adrian Nastase cu pensii speciale tocmai pemtru ca guvernul lui bombonel era plin de ministri hotzi si ce a facut ecscrocul de bombonel nu au anulat cei venitzi dupa el si asha coruptzia la nivel innalt,furtul din banul public,traficul de femei si de droguri s-a marit de la un an la altul de a ajuns Romania asha cum este acum,ei pentru astea toate mai magistratilor numai niste tupeisti nesimtitzi ca voi pot sa vina cu pretentii.
1
0
OK sa fie salariile mari dar sa raspunda pentru ceea ce judeca. Nu sunt zei pe pamant. Cei care gresesc fie intentional fie din lene de a studia dosarele sa plateasca! Trebuie sa existe raspunderea magistratilor. Cine a avut procese, intelege. Deciziile depind de cine cu cine se judeca. Cine greseste sau insala trebuie sa plateasca
4
0
Daca magistratii americani din 1932 care l-au bagat pe al capone la inchisoare cereau salarii egale cu veniturile lui al capone, asa cum cer escrocii nostri de magistrati azi, al capone nu mai era arestat niciodata si murea in patul lui ca un mare rege al crimei organizate si nu in inchisoare
5
0
Magistratii au salarii foarte bune raportate la salariul mediu si la cel minim din tara asta subdezvoltata cu cei mai multi saraci din cele 27 de tari din ue; de ce nu li se calculeaza pensiile pe baza contributivitatii ca la tot poporul ? faptul ca nu au dreptul la afaceri si functii politice - argumentul lor - este compensat de salariile foarte mari si cine considera ca salariul nu compenseaza aceste restrictii este liber sa intre in privat; meseria de magistrat este o alegere libera ca orice alta meserie; ce vor ? sa le dam sume astronomice ca si cum ar fi patroni de mare succes ? asta este chiar o mare magarie care nu se face nicaieri in lume; plus ca se pensioneaza mult mai devreme ca in orice alta tara de pe glob ! a 2 a mare magarie !
5
1
sa angajeze statul nepalezi in locul lor, poate asa ar fi mai putina coruptie in sistem si in societate iar justitia ar fi dreapta si eficienta
4
0
Ti-ai dracuului de mizzerii.va-n gura de speciali
4
0
banii ce ii toaca, putem aduce judecatori si din Elvetia! Si aia ne-ar scapa si de mafie!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468