rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Taximetriștii din Constanța se pregătesc de protest: „În vară, mulți vom fi nevoiți să ne schimbăm meseria!”

Taximetriștii din întreaga țară se pregătesc de un nou protest amplu, care va avea loc, miercuri, 17 aprilie a.c., la București. Vineri, 12 aprilie a.c., taximetriști membri ai Camerei Taximetriștilor Constanța s-au întrunit într-o ședință pentru a discuta pe marginea modificărilor legislației, în sensul introducerii transportului alternativ, cât și cu privire la deplasarea la mitingul din Capitală.

Inițiativa legislativă privind desfășurarea de transport alternativ cu un vehicul cu șofer (cunoscută, pe scurt, ca legea VTS), a trecut de Senat și urmează să fie supusă votului și în Camera Deputaților. Actul legislativ îi nemulțumește însă pe taximetriștii din întreaga țară, căci, spun ei, „va duce la distrugerea taximetriei”. Aceasta a fost și principala temă de discuții adoptată în ședința de vineri, 12 aprilie a.c., de membrii Camerei Taximetriștilor Constanța.

„Prin apariția legii VTS, vom împărți numărul de clienți la un număr cel puțin dublu față de câți suntem acum. Legea taximetriei limitează numărul taximetrelor, VTS nu, oricine poate face taxi fără nicio investiție. Legea taximetriei interzice practicarea taximetriei în altă localitate decât cea unde te-ai autorizat, VTS nu. În vară, când se mișcă treaba și la noi, vor putea veni mașini din toată țara să facă transport. Pentru ei, vacanță și modalitate de a scoate bani, pentru noi, clienți mai puțini, încasări mai mici, nervi mai mulți. Și toate acestea cu ajutorul celor care ajută aplicațiile fără dispecerat să se dezvolte în orașul nostru. Se va simți la vară, când vom împărți clienții cu mașini venite din țară. Dacă nu ne implicăm în stoparea apariției acestei legi, al transportului alternativ, VTS, în vară mulți vom fi nevoiți să ne schimbăm meseria”, este mesajul transmis de reprezentanții Camerei Taximetriștilor Constanța.

Scrisoare deschisă pentru oprirea legii VTS

De asemenea, la nivel național, transportatorii au trimis o scrisoare deschisă autorităților, prin care le solicită stoparea apariției acestei legi.

„Scrisoare deschisă a Transportatorilor adresată lui Liviu Dragnea și prim-ministrului Dăncilă

Recenta inițiativă legislativă privind activitățile de transport alternativ cu un vehicul cu șofer ”VTS” (înregistrată la Camera Deputatilor sub PLx.145/2019) este menită, în fapt, să legitimeze un furt de 4 ani. De la începutul anului 2015, când au intrat pe piața românească administratorii Uber și ai altor aplicații digitale similare, au obținut venituri ilicite din activități neautorizate de transport persoane, pretinzând că transportul din punctul A în punctul B, cu ajutorul unei aplicații cu tarife dinamice, nu se regăsește în această categorie.

În eventualitatea adoptării propunerii legislative, România ar deveni singura țară din lume în care același domeniu (transportul de persoane) ar fi reglementat prin două legi: Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, care se aplică, fiind în vigoare, și încă o lege pentru a așa-zisele activități de transport alternativ.

Nu contestăm dreptul legiuitorului de a optimiza calitatea serviciilor în beneficiul cetățeanului, inclusiv prin identificarea de alternative, dar nu sacrificând siguranța acestuia, încurajând concurența neloială ori ignorând legile care reglementează transportul rutier, precum și Codul Fiscal, Codul Muncii și alte prevederi legale.

Fiind vorba despre servicii în domeniul transporturilor, este firesc ca prestatorii acestora, indiferent sub ce formă, să aibă obligații și responsabilități similare în raport cu beneficiarii, inclusiv în ceea ce privește siguranța și confortul acestora, precum și să își desfășoare activitatea în condiții de legalitate și disciplină financiară.

Într-o logică juridică și etică echitabilă, platformele de intermediere ale serviciilor de transport persoane ar trebui să se conformeze acelorași prevederi legale de licențiereaplicabile firmelor autorizate și operatorilor autorizați.

Apreciem că este în beneficiul cetățeanului și în interesul autorităților publice ca toți șoferii care transportă persoane, fie ei transportatori autorizați ori utilizatori ai aplicațiilor de tip „platforme de servicii transport persoane”, să se supună acelorași reglementări, de la atestare la autorizarea autovehiculelor și de la regimul tarifelor, la asigurări și obligații fiscale.

În caz contrar, presiunea asupra operatorilor de transport care au investit constant în parcul de autovehicule și calitatea personalului, expunându-se riscurilor asociate creditării, va fi în continuă creștere.

Utilizarea de aplicații dedicate de către taximetriști neautorizați amplifică concurența neloială și are un impact negativ asupra siguranței clienților, creează prejudicii financiare operatorilor de transport și taximetriștilor independenți și privează bugetul de stat de resurse considerabile, prin eludarea obligațiilor fiscale.

Miza preocupărilor de reglementare distinctă a activităților de transport alternativ cu un vehicul cu șofer este, evident, una economică. Prin însuși principiul de funcționare, interesul corporațiilor care administrează aplicațiile agregator este să obțină un tarif cât mai mare pentru o cursă.

La nivelul Spaniei, spre exemplu, suma pusă în joc pe piața serviciilor de ride-sharing este de 3,8 miliarde de euro, mai mult decât bugetul pentru Educație și Cultură, cumulat. Pentru fiecare cursă efectuată, un euro din patru este încasat în avans de către companii precum Uber. Din totalul de 3,8 miliarde de euro, 950 milioane de euro reprezintă contravaloarea intermedierii. Aceste companii ar trebui să plătească impozite în cuantum de 240 milioane de euro. Venitul declarat este de 2,88 milioane de euro, iar profitul este de 163.000 euro. Practic, impozitele sunt similare cu cele ale unei companii mici (53.000 euro).

Păstrând proporțiile, o situație similară se regăsește și în România. Deși reprezentanții Uber au susținut public că au plătit impozite anuale în cuantum de 20 de milioane de euro, din documentele înregistrate la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) reiese că firma a plătit, în ultimii ani, un impozit pe profit impresionant… 26.000 euro. Declarativ , acestia spun c ă firmele partenere plătesc- care sunt firmele partenere?

Indicatorii din situațiile financiare și raportările cotabile anuale depuse de operatorul economic la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice vorbesc de la sine. Numărul mediu de salariați s-a dublat de la un an la altul: 0 în 2014, 3 în 2015, 6 în 2016 și 9 în 2017. Dacă în 2014 Uber România a debutat cu o pierdere de 6.792 lei, ulterior a înregistrat profituri nete de 55.320 lei, în 2015, 155.816 lei în 2016, respectiv 453.554 lei, în 2017.

Puțini operatori economici, fie ei și filiale ale unor corporații americane, au înregistrat un asemenea trend ascendent. Un adevărat chilipir pentru buget. Timp de 4 ani, decidenții politici, iindiferent de partidele din care au făcut parte, nu au manifestat nici cel mai mic interes pentru reglementarea juridică a aplicațiilor de acest tip, permițând dezvoltarea nestingherită a acestora, la nivel național.

Graba unor grupuri de interese transpartinice de a promova o reglementare distinctă și nicidecum de a impune agregatorilor să se supună legislației din domeniul transportului de persoane are, cu siguranță, o explicație. Să fie vorba de interesul de maximizare a capitalului electoral, într-un an cu două scrutinuri, o formă de „cumpărare” a votului celor peste 200.000 de persoane care au înregistrat conturi uber, la nivel național? Ori poate acela de a beneficia de o parte din profitul facil obținut de administratorii unei aplicații electronice din munca fizică a șoferilor?

Avem rezerve că ignorarea prevederilor normelor de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, prin tergiversarea publicării în Monitorul Oficiul a Ordonanței care a modificat Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, este întâmplătoare, servind, foarte probabil, acelorași interese.

După decenii în care românii au fost nevoiți să presteze în străinătate munci sub calificările deținute (profesori – căpșunari, asistenți sociali – îngrijitori de bătrâni, ingineri – vidanjori, foști sportivi – gărzi de corp), ignoranța aparentă a decidenților îi afectează azi pe transportatorii autorizațicare încearcă să își întrețină familiile, permițând concurența neloială din partea celor care, de facto, transportă persoane în mod neautorizat și nefiscalizat. Politicile publice promovate în domeniu nu doar că nu protejează afaceri autohtone generatoare de venituri (impozite, redevențe, taxe locale), ci permit administratorilor aplicațiilor să externalizeze cea mai mare parte a veniturilor, cu ocolirea tuturor formelor de fiscalizare din România”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de reprezentanții COTAR.

F.B.

Citește și: Constanța prezentă la protestele de amploare din Capitală. Taximetriștii au obținut de la Guvern Ordonanța de Urgență dorită!

Lică Neagu își 'asmute' colegii împotriva lui Făgădău: 'Vrea să îi lase și pe cei care nu sunt taximetriști să facă taximetrie'

luni, 15 aprilie 20192823
Comentarii

01Fagadau(17 apr 22:11)
La vara v-om avea UBER si in Constanta!
01Alex(15 apr 18:08)
Primul semn ca esti prost dai dreptate UBER ului. Nu au nici unul din cele 12 acte obligatorii prostii dracului. E ca si cum ai practica medicina fara nimic ... doar cu bisturiul nou si halat curat.
01Oxford(15 apr 16:45)
Care meserie o schimbati mai parlitilor, adunatura de nimenici buni de nimic?
01Escu(15 apr 13:18)
Ce vreti voi ma lege speciala ca altfel plecati afara la cules de capsuni,da ducetiva ma sa vedem cine plange dupa voi ca asa meseriasi ca soferi de taxi nu se mai gasesc asta ca sa nu mai vorbesc de patroni de taxiuri.
12pt patron(15 apr 11:30)
sugi pula patroane ! da angajatilor doua zile libere consecutive pe saptamana, apoi sa mananci cacat ! doar in schimb cu ma-ta pe bascula ....
13CITY TAXI(15 apr 09:59)
Alo ,dl. de City Taxi.Nu trimiteti oamenii sa repare trotuarul si mobilierul stradal distruse de soferul dvs. pe str. Ctin.Bratescu,in urma accidentului? Ce asteptati? Sa va vina executorul la usa?
32patron(15 apr 09:06)
angajativa pe 3,5 tone cu B castigati 1500 euro numai stati la minciuni in parcari putorilor
27anonimus(15 apr 07:39)
Sunteti voi taximetristi cum sun t eu popa de tara. La modul cum vorbiti clientilor si cum "uitati" sa porniti ceasul. Ce sa mai zic de ce masini aveti si cum fumati cu clienti in masina.. Da va-ti desfasura activitatea legal ams mai fi de acord dar din pacate aveti multe lacune si un vocabular inadecvat pentru aceasta meserie.
36portuar(15 apr 07:09)
ce dracu face UBER de nu vine si la Constanta !?
05Din pacate(14 apr 10:52)
Pentru Juan, orasul Constanta e mort noaptea, nu are suficienta populatie incat sa existe transport in comun noaptea. Oricum deja de la 21 pana la 23 autobuzele merg goale.
23Biela-manivela(14 apr 08:20)
Iete-te cate pretentii pe capul saraciilor!Daca voi sunteti asa pricopsiti la ce dreak va calcati in picioare pentru promotia de tigai la supermarket?Decat sa fure,talhareasca nu e mai bine ca ciorile de care faceti vorbire sa fie la program?
13Juan(13 apr 23:23)
Ca si cum ar spune ce cauta alti din alte jud sa lucreze pe litoral ca-s numai pt noi locuri alti nau ce cauta asa si taximetristii daca suntetii tari oferiti servicii impecabile si va cauta clientii dar la masinile care le aveti preturi si servicii mai bn mergi cu autobuzul propunere pt primarie sa fie si autobuze de noapte mai rare ca ziua da cine nu-si permite taxi asteapta autobuzul
24Preda St CT 37 SON(13 apr 21:20)
Eu sunt rupt in cur de foame,plec sa ma dau cu Tirul si in urma nevasta-mea da cu curu,in repaos fac Taxi pirat in centru la Cernavoda cu cazanu plin de rugina!
23Constanta(13 apr 20:57)
Sa va dam la muie de analfabeti infecti morti de foame nespalati si bolnavi!! Toate scursurile fac taxi mosi basiti nespalati si tigani borati sa va dau la muie la toti ne pisam pe voi!! Vine UBER!!!
114Louis(13 apr 19:48)
Subspeciei galbene incep sa-i tremure chilotii, de teama ca alti asudati in maieu le vor face concurenta.
211Nu mai ai loc de ei(13 apr 19:16)
Unde te duci dai peste zeci de taximetre oprite deanpulea,prea multe cazane...
211jdkgfmf(13 apr 18:57)
LA MUNCA CU VOI!!!!
131Lica(13 apr 18:18)
Neagu, lasa tanjeala si spritanele si fa un sindicat puternic din cei cca,2000 de autorizati la fiecare derapaj cerere de aprobare miting la primarie si blocam orasul cand le e lumea mai draga.Iar la vot cu membri de familie 4000 de voturi in C-ta conteaza enorm.Spor la treaba!
313Taximetristii o sug grav(13 apr 18:03)
Ma pis pe ei taximetristi romani sper sa muriti dracu o data de foame si sa nu se mai urce nimeni la voi in cotete ciori obosite sau mosi libidinosi infecti. La munca nu la intins mana.
110Palaz(13 apr 17:39)
Sa lase taximetria si sa se faca si ei precum seful lor , neagu , profesori universitari... Va dati seama in ce tara de prosti v-ati nascut ?!?
114@@@@@@@@(13 apr 17:14)
Ai draku lichele,,puturosi si rai de gura.
117Citizen(13 apr 17:04)
Sunteti liberi sa mergeti si voi la munte, sezonul acolo este mai mare decat cel de vara, grija doar sa nu va rataciti in munti si sa nu mai veniti inapoi...
112Ptr dreptul cetatenilor(13 apr 17:01)
Imi fac si eu politie alternativa .... ptr ca cetateanul are dreptul sa aleaga cine il apara .... iar cetateanul trebuie sa se supuna
321Voi vorbiti(13 apr 16:59)
Gunoaielor, 95 la suta dintre taxinetristi sun ciori
424DINOZAURILOR(13 apr 16:57)
Dispareti odata cu tot cu taxiurile voastre imputite si adunatura de cioroi si tarani care le conduc. Vremurile se schimba iar voi ati expirat. Adaptati-va sau dispareti. Preferabil a 2a.
324.....(13 apr 16:47)
In democratie , trebuie sa existe si concurenta !! Da, concurenta loiala ! Trebuie sa acceptati aceste conditii , normale si firesti ale pietei !!!
127Dreptul cetanilor(13 apr 16:30)
Fiecare cetatean este liber sa aleaga cu ce doreste sa se deplaseze cand are nevoie. Voi taximetristii nu ne puteti impune sa va folosim serviciile, pe banii nostri!
426Ion(13 apr 16:28)
Vreti sa fiti mai multi sa va bateti clentii,ati venit 20 de masini sa bateti un copil de 19 ani
mai mult...Local
19 apr 00:00LocalReînscrierile la grădiniţă încep pe 6 mai

Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit, în vederea cuprinderii în învăţământul preşcolar a copiilor cu...148

19 apr 00:53LocalProcurori din Constanţa, în atenţia CSM1210
19 apr 00:53LocalContinuă pregătirile pentru sezonul estival în stațiunea Mamaia și municipiul Constanța294
19 apr 00:51LocalExpoziție de Paște cu vânzare, cu produse realizate de copiii din centrele de plasament

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a deschis, joi, 18 aprilie a.c., cea...250

19 apr 00:42LocalMai puțin de 30% din hotelurile de pe litoral vor fi deschise de Paște și 1 Mai1438
19 apr 00:49LocalArnold, baschetbalistul surdo-mut care vrea în NBA261
19 apr 00:49LocalNăvodărenii care văd fapte antisociale, îndrumați să sune la Poliția Locală!

Primăria orașului Năvodari și Direcția Poliției Locale Năvodari a demarat campania „FII RESPONSABIL! ATITUDINEA...585

19 apr 01:08LocalSANCȚIUNI DRASTICE pentru MIZERIE și CONSUMUL DE ALCOOL pe stradă!449
19 apr 01:10LocalConstanţa. Peste 200 kg peşte, transportate fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră490
19 apr 00:24LocalCondamnaţi definitiv, încarceraţi şi introduşi în penitenciarul Poarta Albă

Mandate puse în aplicare de polițiștii constănțeni! La data de 17 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului...474

18 apr 00:00LocalDoi dintre cei patru militari răniți în Afganistan au fost transportați în Germania312
18 apr 02:52LocalCopil lovit de maşină pe strada Cumpenei1104
Vremea
15.1°6.6° - 15.1° vineri, 19 aprilie 2019
ploaie ușoarăUmiditate: 47%
Vânt: 3.04 m/s din N
Presiune: 1023.159 milibari

Loto
6/496813313342
5/4013192035385
joker9142628335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 apr 00:00SportEuropa League, "sferturi". Napoli-Arsenal 0-1, Chelsea-Slavia 4-3, Valencia-Villarreal 2-0, Eintracht-Benfica 2-0

Arsenal, Valencia, Eintracht Frankfurt şi Chelsea sunt cele patru semifinaliste din Europa League. În penultimul act...168

19 apr 00:00SportFestival de goluri în Chelsea - Slavia Praga

Atacantul lui Chelsea, Pedro, a fost protagonistul startului de meci la returul dintre Chelsea şi Slavia Praga din...151

19 apr 00:00SportIanis Hagi pleacă de la Viitorul! Gică Hagi a confirmat în direct la TV

Gică Hagi a confirmat că Ianis Hagi (20 de ani) are mai multe oferte din campionatele importante ale Europei....394

19 apr 00:00SportIvan Patzaichin a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

Ivan Patzaichin, cel mai titrat canoist român din toate timpurile, a primit, joi, Colanul de Aur, cea mai înaltă...176

Politică
19 apr 00:00PoliticăTeodorovici iar a luat bani cu împrumut la dobândă mare: Încă 400 de milioane de lei

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 400 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de...151

19 apr 01:00PoliticăLiviu Dragnea a lansat acuzații FĂRĂ PRECEDENT la adresa lui Ludovic Orban: 'Să spună jandarmul cum îi săreau zeci de mii de euro din geantă când a plecat'

Liviu Dragnea a spus, în județul Suceava, că are informații despre mandatul lui Ludovic Orban în fruntea...619

19 apr 01:00PoliticăINCIDENT procedural cu dosarul Revoluţiei: Parchetul a trimis dosarul la ÎCCJ pe ascuns, la o săptămână după anunţul oficial

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încălcat Codul de procedură penală în privinţa...237

19 apr 01:01PoliticăUn tânăr nu a vrut să dea mâna cu Liviu Dragnea, la mitingul PSD

Câteva sute de persoane au participat, joi, la un miting PSD în localitatea Dumbrăveni, județul Suceava, la care...457

19 apr 01:01PoliticăLiviu Dragnea vorbește, în premieră, de candidatura la prezidențiale: „O să vă răspund, când e momentul, dacă voi candida“

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat joi, într-un miting electoral organizat în...237

19 apr 00:17PoliticăBola iar se ia de Palaz! `400.000 de lei din bani publici pentru 3 zile de băut bere, totul deghizat în eveniment cultural!`

„400.000 de lei din bani publici, pentru trei zile de băut bere, totul deghizat în „eveniment cultural”. Cam...1038

19 apr 00:48PoliticăCererea de pensionare a lui Augustin Lazăr, acceptată de CSM

Ordinea de zi de joi, 18 aprilie, a sedintei Sectiei pentru procurori s-a suplimentat cu discutarea cererii de...433

19 apr 01:04PoliticăKlaus Iohannis: Nu pot să semnez nişte acte fără a evalua urmările întregii remanieri

Klaus Iohannis a făcut declaraţii de presă după ceremonia de introducere în profesie a absolvenţilor Consiliului...304

19 apr 01:09PoliticăCreștere a încasărilor la TAXE și IMPOZITE, față de anul trecut!

SPIT Constanța aduce la cunoștința opiniei publice că în perioada ianuarie-martie 2019, totalul sumelor încasate...305

19 apr 01:11PoliticăATENȚIE UNDE PARCAȚI! Poliția Locală dă zeci de amenzi zilnic!

Staționarea sau oprirea voluntară în zonele în care aceste acțiuni sunt interzise, încălcarea semnificației...446

Monden
19 apr 00:00MondenCum va fi rochia de mireasă a Adelinei Pestrițu și cum își va îmbrăca fetița: „Sunt foarte dificilă“

Adelina Pestriţu (32 de ani) şi iubitul ei, Virgil Şteblea, sunt în focuri! Cei doi se pregătesc de zor pentru cel...183

19 apr 00:00MondenCât a slăbit Oana Roman. Ţinuta care i-a dezvăluit noua siluetă

După ani la rând în care a fost criticată pentru siluetă, Oana Roman pare că a câştigat pentru moment lupta cu...202

19 apr 00:00MondenCe vor face CRBL și Oase cu premiul de 30.000 de euro, de la Asia Express

O ţară întreagă a stat cu sufletul la gură, marţi seară, 16 aprilie, pentru a afla câştigătorii marelui premiu...169

19 apr 00:00MondenAndreea Bălan, la primul eveniment oficial după cea de-a doua naştere

După ce ne-a dat emoţii la naşterea celei de-a doua fiice, iată că artista s-a refăcut complet şi-şi poate relua...137

19 apr 00:00MondenCe s-a întâmplat cu Lisa Marie Presley? Fosta soţie a lui Michael Jackson s-a îngrăşat teribil!

Singurul copil al lui Elvis Presley, din mariajul cu Priscilla, duce o viaţă relativ retrasă. De aceea, poate, ne...204

19 apr 00:00MondenSophie Turner din Game of Thrones se luptă cu depresia. Cum au afectat-o criticile pentru rolul Sansa Stark

Actriţa Sophie Turner a dezvăluit că s-a luptat ani de zile cu depresia, boală ce s-a accentuat odată cu primirea...156

19 apr 00:00Monden„La Gomera“ de Corneliu Porumboiu, printre cele 19 filme selecţionate în competiţia Festivalului de Film de la Cannes

Nouăsprezece filme vor concura anul acesta în competiţia Festivalului de Film de la Cannes, potrivit listei iniţiale...124

19 apr 00:00MondenBradley Welsh, unul dintre actorii din "T2 Trainspotting", a fost împuşcat mortal în Scoţia

Bradley Welsh, unul dintre actorii din "T2 Trainspotting", a fost împuşcat mortal miercuri seara la Edinburgh,...130

19 apr 00:00MondenDisney promite cinci milioane de dolari pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame

Compania Walt Disney, care a obţinut încasări de milioane de dolari de pe urma filmului său de animaţie ''The...125

18 apr 19:32MondenBianca Drăgușanu, dezlănțuită: Ce replici a avut pentru Cătălin Botezatu și pentru prezentatorii emisiunii „Vulturii de noapte”

Bianca Drăgușanu a participat la emisiunea Vulturii de noapte, pe care fostul său partener de viață, Victor Slav, o...540

Mapamond
19 apr 00:00MapamondÎnaintea publicării raportului Mueller, Trump denunţă o „înşelătorie politică“

Preşedintele american Donald Trump a denunţat joi "cea mai mare înşelătorie politică din toate timpurile", cu...132

19 apr 00:00MapamondKim Jong Un se va deplasa în Rusia pentru un summit cu Putin, anunţă Kremlinul

Liderul nord-coreean Kim Jong Un se va deplasa în Rusia la sfârşitul lunii aprilie pentru un summit bilateral cu...124

19 apr 00:00MapamondUKIP îşi lansează campania, prezentându-se ca „adevăratul partid“ al Brexit-ului

Partidul britanic UKIP (eurofob şi antiimigraţie) şi-a lansat joi campania pentru alegerile europarlamentare,...120

19 apr 00:00MapamondCoreea de Nord cere SUA să îl înlocuiască pe secretarul de stat Mike Pompeo la negocieri

Coreea de Nord a cerut joi Statelor Unite să îl înlocuiască pe secretarul de stat Mike Pompeo cu un negociator "mai...122

19 apr 00:00MapamondCongresul SUA va primi raportul procurorului Mueller privind complicitatea cu Rusia cenzurat după patru criterii

Congresul Statelor Unite va primi joi, în jurul orelor locale 11:00-12:00 (15:00-16:00 GMT) raportul anchetatorului...124

19 apr 00:00MapamondParlamentul European a votat simplificarea procedurilor de obţinere a vizelor de scurtă şedere în UE

Parlamentul European a votat miercuri, la Strasbourg, o simplificare a procedurilor de obţinere a vizelor de scurtă...122

19 apr 00:00MapamondRusia extinde sancţiunile economice impuse Ucrainei

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a semnat joi un decret care extinde lista produselor ucrainene ale căror importuri vor...130

19 apr 00:00MapamondAccident în insula Madeira: Portugalia a decretat trei zile de doliu naţional

Guvernul portughez a decretat joi trei zile de doliu naţional în memoria victimelor accidentului rutier în care...130

19 apr 00:00MapamondFranţa: Clopotele catedralelor au bătut în semn de solidaritate cu Notre-Dame din Paris

Marele clopot al bazilicii Notre-Dame-de-la Garde din Marsilia a fost tras la ora locală 18.50 (16.50 GMT), la fel ca...116

19 apr 00:00MapamondUn bărbat a fost arestat în Catedrala Saint-Patrick din New York, având asupra lui bidoane cu benzină

Un bărbat a fost arestat miercuri seara după ce a pătruns în Catedrala Sfântul Patrick din New York având asupra...132

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1389

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1201

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...782

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1282

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3896

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2317

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7278

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3100

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...4974

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...1967