rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Taximetriștii din Constanța se pregătesc de protest: „În vară, mulți vom fi nevoiți să ne schimbăm meseria!”

Taximetriștii din întreaga țară se pregătesc de un nou protest amplu, care va avea loc, miercuri, 17 aprilie a.c., la București. Vineri, 12 aprilie a.c., taximetriști membri ai Camerei Taximetriștilor Constanța s-au întrunit într-o ședință pentru a discuta pe marginea modificărilor legislației, în sensul introducerii transportului alternativ, cât și cu privire la deplasarea la mitingul din Capitală.

Inițiativa legislativă privind desfășurarea de transport alternativ cu un vehicul cu șofer (cunoscută, pe scurt, ca legea VTS), a trecut de Senat și urmează să fie supusă votului și în Camera Deputaților. Actul legislativ îi nemulțumește însă pe taximetriștii din întreaga țară, căci, spun ei, „va duce la distrugerea taximetriei”. Aceasta a fost și principala temă de discuții adoptată în ședința de vineri, 12 aprilie a.c., de membrii Camerei Taximetriștilor Constanța.

„Prin apariția legii VTS, vom împărți numărul de clienți la un număr cel puțin dublu față de câți suntem acum. Legea taximetriei limitează numărul taximetrelor, VTS nu, oricine poate face taxi fără nicio investiție. Legea taximetriei interzice practicarea taximetriei în altă localitate decât cea unde te-ai autorizat, VTS nu. În vară, când se mișcă treaba și la noi, vor putea veni mașini din toată țara să facă transport. Pentru ei, vacanță și modalitate de a scoate bani, pentru noi, clienți mai puțini, încasări mai mici, nervi mai mulți. Și toate acestea cu ajutorul celor care ajută aplicațiile fără dispecerat să se dezvolte în orașul nostru. Se va simți la vară, când vom împărți clienții cu mașini venite din țară. Dacă nu ne implicăm în stoparea apariției acestei legi, al transportului alternativ, VTS, în vară mulți vom fi nevoiți să ne schimbăm meseria”, este mesajul transmis de reprezentanții Camerei Taximetriștilor Constanța.

Scrisoare deschisă pentru oprirea legii VTS

De asemenea, la nivel național, transportatorii au trimis o scrisoare deschisă autorităților, prin care le solicită stoparea apariției acestei legi.

„Scrisoare deschisă a Transportatorilor adresată lui Liviu Dragnea și prim-ministrului Dăncilă

Recenta inițiativă legislativă privind activitățile de transport alternativ cu un vehicul cu șofer ”VTS” (înregistrată la Camera Deputatilor sub PLx.145/2019) este menită, în fapt, să legitimeze un furt de 4 ani. De la începutul anului 2015, când au intrat pe piața românească administratorii Uber și ai altor aplicații digitale similare, au obținut venituri ilicite din activități neautorizate de transport persoane, pretinzând că transportul din punctul A în punctul B, cu ajutorul unei aplicații cu tarife dinamice, nu se regăsește în această categorie.

În eventualitatea adoptării propunerii legislative, România ar deveni singura țară din lume în care același domeniu (transportul de persoane) ar fi reglementat prin două legi: Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, care se aplică, fiind în vigoare, și încă o lege pentru a așa-zisele activități de transport alternativ.

Nu contestăm dreptul legiuitorului de a optimiza calitatea serviciilor în beneficiul cetățeanului, inclusiv prin identificarea de alternative, dar nu sacrificând siguranța acestuia, încurajând concurența neloială ori ignorând legile care reglementează transportul rutier, precum și Codul Fiscal, Codul Muncii și alte prevederi legale.

Fiind vorba despre servicii în domeniul transporturilor, este firesc ca prestatorii acestora, indiferent sub ce formă, să aibă obligații și responsabilități similare în raport cu beneficiarii, inclusiv în ceea ce privește siguranța și confortul acestora, precum și să își desfășoare activitatea în condiții de legalitate și disciplină financiară.

Într-o logică juridică și etică echitabilă, platformele de intermediere ale serviciilor de transport persoane ar trebui să se conformeze acelorași prevederi legale de licențiereaplicabile firmelor autorizate și operatorilor autorizați.

Apreciem că este în beneficiul cetățeanului și în interesul autorităților publice ca toți șoferii care transportă persoane, fie ei transportatori autorizați ori utilizatori ai aplicațiilor de tip „platforme de servicii transport persoane”, să se supună acelorași reglementări, de la atestare la autorizarea autovehiculelor și de la regimul tarifelor, la asigurări și obligații fiscale.

În caz contrar, presiunea asupra operatorilor de transport care au investit constant în parcul de autovehicule și calitatea personalului, expunându-se riscurilor asociate creditării, va fi în continuă creștere.

Utilizarea de aplicații dedicate de către taximetriști neautorizați amplifică concurența neloială și are un impact negativ asupra siguranței clienților, creează prejudicii financiare operatorilor de transport și taximetriștilor independenți și privează bugetul de stat de resurse considerabile, prin eludarea obligațiilor fiscale.

Miza preocupărilor de reglementare distinctă a activităților de transport alternativ cu un vehicul cu șofer este, evident, una economică. Prin însuși principiul de funcționare, interesul corporațiilor care administrează aplicațiile agregator este să obțină un tarif cât mai mare pentru o cursă.

La nivelul Spaniei, spre exemplu, suma pusă în joc pe piața serviciilor de ride-sharing este de 3,8 miliarde de euro, mai mult decât bugetul pentru Educație și Cultură, cumulat. Pentru fiecare cursă efectuată, un euro din patru este încasat în avans de către companii precum Uber. Din totalul de 3,8 miliarde de euro, 950 milioane de euro reprezintă contravaloarea intermedierii. Aceste companii ar trebui să plătească impozite în cuantum de 240 milioane de euro. Venitul declarat este de 2,88 milioane de euro, iar profitul este de 163.000 euro. Practic, impozitele sunt similare cu cele ale unei companii mici (53.000 euro).

Păstrând proporțiile, o situație similară se regăsește și în România. Deși reprezentanții Uber au susținut public că au plătit impozite anuale în cuantum de 20 de milioane de euro, din documentele înregistrate la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) reiese că firma a plătit, în ultimii ani, un impozit pe profit impresionant… 26.000 euro. Declarativ , acestia spun c ă firmele partenere plătesc- care sunt firmele partenere?

Indicatorii din situațiile financiare și raportările cotabile anuale depuse de operatorul economic la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice vorbesc de la sine. Numărul mediu de salariați s-a dublat de la un an la altul: 0 în 2014, 3 în 2015, 6 în 2016 și 9 în 2017. Dacă în 2014 Uber România a debutat cu o pierdere de 6.792 lei, ulterior a înregistrat profituri nete de 55.320 lei, în 2015, 155.816 lei în 2016, respectiv 453.554 lei, în 2017.

Puțini operatori economici, fie ei și filiale ale unor corporații americane, au înregistrat un asemenea trend ascendent. Un adevărat chilipir pentru buget. Timp de 4 ani, decidenții politici, iindiferent de partidele din care au făcut parte, nu au manifestat nici cel mai mic interes pentru reglementarea juridică a aplicațiilor de acest tip, permițând dezvoltarea nestingherită a acestora, la nivel național.

Graba unor grupuri de interese transpartinice de a promova o reglementare distinctă și nicidecum de a impune agregatorilor să se supună legislației din domeniul transportului de persoane are, cu siguranță, o explicație. Să fie vorba de interesul de maximizare a capitalului electoral, într-un an cu două scrutinuri, o formă de „cumpărare” a votului celor peste 200.000 de persoane care au înregistrat conturi uber, la nivel național? Ori poate acela de a beneficia de o parte din profitul facil obținut de administratorii unei aplicații electronice din munca fizică a șoferilor?

Avem rezerve că ignorarea prevederilor normelor de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, prin tergiversarea publicării în Monitorul Oficiul a Ordonanței care a modificat Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, este întâmplătoare, servind, foarte probabil, acelorași interese.

După decenii în care românii au fost nevoiți să presteze în străinătate munci sub calificările deținute (profesori – căpșunari, asistenți sociali – îngrijitori de bătrâni, ingineri – vidanjori, foști sportivi – gărzi de corp), ignoranța aparentă a decidenților îi afectează azi pe transportatorii autorizațicare încearcă să își întrețină familiile, permițând concurența neloială din partea celor care, de facto, transportă persoane în mod neautorizat și nefiscalizat. Politicile publice promovate în domeniu nu doar că nu protejează afaceri autohtone generatoare de venituri (impozite, redevențe, taxe locale), ci permit administratorilor aplicațiilor să externalizeze cea mai mare parte a veniturilor, cu ocolirea tuturor formelor de fiscalizare din România”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de reprezentanții COTAR.

F.B.

Citește și: Constanța prezentă la protestele de amploare din Capitală. Taximetriștii au obținut de la Guvern Ordonanța de Urgență dorită!

Lică Neagu își 'asmute' colegii împotriva lui Făgădău: 'Vrea să îi lase și pe cei care nu sunt taximetriști să facă taximetrie'

luni, 15 aprilie 20192950
Comentarii

01Fagadau(17 apr 22:11)
La vara v-om avea UBER si in Constanta!
01Alex(15 apr 18:08)
Primul semn ca esti prost dai dreptate UBER ului. Nu au nici unul din cele 12 acte obligatorii prostii dracului. E ca si cum ai practica medicina fara nimic ... doar cu bisturiul nou si halat curat.
02Oxford(15 apr 16:45)
Care meserie o schimbati mai parlitilor, adunatura de nimenici buni de nimic?
01Escu(15 apr 13:18)
Ce vreti voi ma lege speciala ca altfel plecati afara la cules de capsuni,da ducetiva ma sa vedem cine plange dupa voi ca asa meseriasi ca soferi de taxi nu se mai gasesc asta ca sa nu mai vorbesc de patroni de taxiuri.
12pt patron(15 apr 11:30)
sugi pula patroane ! da angajatilor doua zile libere consecutive pe saptamana, apoi sa mananci cacat ! doar in schimb cu ma-ta pe bascula ....
13CITY TAXI(15 apr 09:59)
Alo ,dl. de City Taxi.Nu trimiteti oamenii sa repare trotuarul si mobilierul stradal distruse de soferul dvs. pe str. Ctin.Bratescu,in urma accidentului? Ce asteptati? Sa va vina executorul la usa?
32patron(15 apr 09:06)
angajativa pe 3,5 tone cu B castigati 1500 euro numai stati la minciuni in parcari putorilor
27anonimus(15 apr 07:39)
Sunteti voi taximetristi cum sun t eu popa de tara. La modul cum vorbiti clientilor si cum "uitati" sa porniti ceasul. Ce sa mai zic de ce masini aveti si cum fumati cu clienti in masina.. Da va-ti desfasura activitatea legal ams mai fi de acord dar din pacate aveti multe lacune si un vocabular inadecvat pentru aceasta meserie.
36portuar(15 apr 07:09)
ce dracu face UBER de nu vine si la Constanta !?
05Din pacate(14 apr 10:52)
Pentru Juan, orasul Constanta e mort noaptea, nu are suficienta populatie incat sa existe transport in comun noaptea. Oricum deja de la 21 pana la 23 autobuzele merg goale.
23Biela-manivela(14 apr 08:20)
Iete-te cate pretentii pe capul saraciilor!Daca voi sunteti asa pricopsiti la ce dreak va calcati in picioare pentru promotia de tigai la supermarket?Decat sa fure,talhareasca nu e mai bine ca ciorile de care faceti vorbire sa fie la program?
13Juan(13 apr 23:23)
Ca si cum ar spune ce cauta alti din alte jud sa lucreze pe litoral ca-s numai pt noi locuri alti nau ce cauta asa si taximetristii daca suntetii tari oferiti servicii impecabile si va cauta clientii dar la masinile care le aveti preturi si servicii mai bn mergi cu autobuzul propunere pt primarie sa fie si autobuze de noapte mai rare ca ziua da cine nu-si permite taxi asteapta autobuzul
24Preda St CT 37 SON(13 apr 21:20)
Eu sunt rupt in cur de foame,plec sa ma dau cu Tirul si in urma nevasta-mea da cu curu,in repaos fac Taxi pirat in centru la Cernavoda cu cazanu plin de rugina!
23Constanta(13 apr 20:57)
Sa va dam la muie de analfabeti infecti morti de foame nespalati si bolnavi!! Toate scursurile fac taxi mosi basiti nespalati si tigani borati sa va dau la muie la toti ne pisam pe voi!! Vine UBER!!!
114Louis(13 apr 19:48)
Subspeciei galbene incep sa-i tremure chilotii, de teama ca alti asudati in maieu le vor face concurenta.
211Nu mai ai loc de ei(13 apr 19:16)
Unde te duci dai peste zeci de taximetre oprite deanpulea,prea multe cazane...
211jdkgfmf(13 apr 18:57)
LA MUNCA CU VOI!!!!
131Lica(13 apr 18:18)
Neagu, lasa tanjeala si spritanele si fa un sindicat puternic din cei cca,2000 de autorizati la fiecare derapaj cerere de aprobare miting la primarie si blocam orasul cand le e lumea mai draga.Iar la vot cu membri de familie 4000 de voturi in C-ta conteaza enorm.Spor la treaba!
313Taximetristii o sug grav(13 apr 18:03)
Ma pis pe ei taximetristi romani sper sa muriti dracu o data de foame si sa nu se mai urce nimeni la voi in cotete ciori obosite sau mosi libidinosi infecti. La munca nu la intins mana.
110Palaz(13 apr 17:39)
Sa lase taximetria si sa se faca si ei precum seful lor , neagu , profesori universitari... Va dati seama in ce tara de prosti v-ati nascut ?!?
114@@@@@@@@(13 apr 17:14)
Ai draku lichele,,puturosi si rai de gura.
117Citizen(13 apr 17:04)
Sunteti liberi sa mergeti si voi la munte, sezonul acolo este mai mare decat cel de vara, grija doar sa nu va rataciti in munti si sa nu mai veniti inapoi...
112Ptr dreptul cetatenilor(13 apr 17:01)
Imi fac si eu politie alternativa .... ptr ca cetateanul are dreptul sa aleaga cine il apara .... iar cetateanul trebuie sa se supuna
322Voi vorbiti(13 apr 16:59)
Gunoaielor, 95 la suta dintre taxinetristi sun ciori
424DINOZAURILOR(13 apr 16:57)
Dispareti odata cu tot cu taxiurile voastre imputite si adunatura de cioroi si tarani care le conduc. Vremurile se schimba iar voi ati expirat. Adaptati-va sau dispareti. Preferabil a 2a.
324.....(13 apr 16:47)
In democratie , trebuie sa existe si concurenta !! Da, concurenta loiala ! Trebuie sa acceptati aceste conditii , normale si firesti ale pietei !!!
127Dreptul cetanilor(13 apr 16:30)
Fiecare cetatean este liber sa aleaga cu ce doreste sa se deplaseze cand are nevoie. Voi taximetristii nu ne puteti impune sa va folosim serviciile, pe banii nostri!
426Ion(13 apr 16:28)
Vreti sa fiti mai multi sa va bateti clentii,ati venit 20 de masini sa bateti un copil de 19 ani
mai mult...Local
20 aug 02:15LocalANUNŢ de interes pentru locuitorii din Cernavodă!

SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL aduce la cunoştinţa abonaţilor că în perioada 26.08.2019 – 09.09.2019 se va...364

20 aug 01:39LocalBAC toamnă 2019: 1 583 de candidați înscrişi în sesiunea august-septembrie 2019363
20 aug 13:32LocalPETRICĂ MIU, NOUL INSPECTOR GENERAL AL ISJ CONSTANȚA3510
20 aug 01:16LocalReprezentanții ISU Dobrogea, SUTE de SANCȚIUNI la cluburi și restaurante!

Pe durata sezonului estival, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului...326

20 aug 01:17LocalCăutat pentru FURTURI în Germania, introdus în ARESTUL din Constanța!421
20 aug 01:23LocalAproape 300 de unități VERIFICATE de medicii veterinari, pe LITORAL!277
20 aug 01:17LocalÎncă un VAL de ȘOFERI cu PROBLEME, 'SPART' de polițiștii din Constanța!

Polițiștii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, la data de 18 august a.c., în jurul orei 8.20, au identificat un...670

20 aug 01:41LocalProduse din carne de curcan, în piețele Griviței și Tomis III862
20 aug 01:18LocalLucrările de reabilitare a tramei stradale din municipiul Constanța continuă și în această săptămână!457
20 aug 01:22LocalAccident rutier la Cap Aurora cu mai multe victime

Din primele date, în accidentul de la Cap Aurora, care ar fi avut loc pe fondul neatenției în conducere, au fost...895

20 aug 00:35LocalACȚIUNE ANTIDROG la malul mării: 46 de DOSARE PENALE în 5 zile!1284
19 aug 01:43LocalA intrat cu mașina în copac din cauza vitezei. Șoferul era BĂUT942
Vremea
25.1°25.1° - 28.2° marţi, 20 august 2019
ConstantaUmiditate: 34%
Vânt: 5.72 m/s
Presiune: 1018.25 milibari

Loto
6/495820242740
5/408132730343
joker14613283
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 aug 00:00SportSimona Halep despre Daniel Dobre: „Nu am jignit niciodată, nu a fost frumos, dar mi-am cerut scuze după”

Simona Halep a vorbit la emisiunea Garantat 100%, de la TVR1, despre o eventuală revenire a lui Darren Cahill alături...636

20 aug 00:00SportCiprian Marica, atac frontal la Dacia: „Românii le cumpără mașinile și ei bagă bani la Udinese!?”

Ciprian Marica, 33 de ani, patronul celor de la Farul Constanța, a pus la zid marile brand-uri românești care...634

20 aug 00:00SportLiga I: FC Voluntari - CS Gaz Metan Mediaş 0-3

Gaz Metan Mediaş s-a impus cu categoricul scor de 3-0 (2-0) pe terenul lui FC Voluntari, într-un meci disputat luni...177

20 aug 00:00SportNaomi Osaka, în continuare lider în clasamentul WTA. Simona Halep se menţine pe 4

Japoneza Naomi Osaka se menţine pe primul loc în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA),...239

Politică
20 aug 02:14PoliticăMinisterul Sănătăţii a emis avizul pentru Centrul de Sănătate Multifuncţional Năvodari

Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari a primit avizul necesar de la Ministerul Sănătăţii; cu alte...432

20 aug 02:14PoliticăElevii premianți ai Mangaliei, în tabere gratuite oferite de municipalitate

Primăria Mangalia a organizat, pentru al VII-lea an consecutiv, tabere gratuite pentru elevii cu medii mari de la...355

20 aug 01:40PoliticăFifor despre şedinţa coaliţiei PSD-ALDE: Ne-am asumat un program de guvernare şi îl ducem la bun sfârşit

PSD şi ALDE şi-au asumat împreună un program de guvernare, iar cele două formaţiuni sunt hotărâte să îl ducă...231

20 aug 01:36PoliticăOrban: Preşedintele Iohannis nu are nevoie să se consulte cu Dăncilă privitor la liniile de politică externă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că şeful statului, Klaus Iohannis, nu are nevoie să se consulte cu...235

20 aug 01:35PoliticăPonta: Toate cele spuse despre mine pe pagina premierului - copiate din discursurile lui Dragnea

Preşedintele PRO România, deputatul Victor Ponta, susţine că "atacurile personale" la adresa lui, lansate de pe...255

20 aug 01:34PoliticăTurcan cere numirea unui ministru al Educaţiei şi rezolvarea unor „probleme majore“ în domeniu

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a cerut prim-ministrului Viorica Dăncilă numirea unui ministru al Educaţiei...325

20 aug 01:33PoliticăVosganian: PSD să aleagă între supraviețuire și relansare

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a transmis luni că în absența premierului de la ședința...250

20 aug 01:32PoliticăOrban: Somăm Guvernul să accelereze procedurile de absorbţie a fondurilor europene; România riscă să piardă 10 miliarde de euro

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a cerut luni Guvernului să accelereze toate procedurile pentru absorbţia de fonduri...204

20 aug 01:28PoliticăPintea: 80% dintre manageri nu au ce căuta în sistemul de sănătate. Vom grăbi implementarea modificării criteriilor de performanţă

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a reiterat luni faptul că 80% dintre manageri ''nu au ce căuta'' în sistemul...380

20 aug 01:26PoliticăKlaus Iohannis, primit la Casa Albă de Donald Trump. Cum arată programul președintelui în SUA

Preşedintele Klaus Iohannis va fi primit, marţi, la Washington, de omologul său american, Donald Trump, în cadrul...322

Monden
20 aug 00:00MondenLoredana Groza, de nerecunoscut la 49 de ani

Este una dintre cele mai iubite artiste din România, cu o carieră de zeci de ani în spate, însă în ultimele luni...447

20 aug 00:00MondenPapadopol, cuplat cu fosta soție a profesorului său. Adrian Titieni îl pregătește pentru doctorat

Bruneta este nimeni alta decât Adriana, fosta soţie a actorului Adrian Titieni, cu care are doi copii cu vârste de...397

20 aug 00:00MondenChefi la cuţite: Juraţii, obligați să mănânce integral preparatele din preselecţii

Se schimbă regulile la "Chef la cuţite". Al şaptelea sezon, care va avea premiera în toamnă la Antena 1, va aduce...216

20 aug 00:00MondenElevul lui Smiley debutează ca actor în serialul „Profu'“. Seredinschi, din nou la Pro Tv

Smiley (36 de ani), celebrul jurat de la ”Vocea României”, le poartă noroc foştilor ”elevi”. La trei ani de...201

20 aug 00:00MondenAnamaria Prodan a dezvăluit ce i-a spus Dan Alexa înainte să îl lovească

Anamaria Prodan și Dan Alexa au fost progratoniștii unei faze incredibile în luna iulie a acestui an, când impresa...366

20 aug 00:00MondenCerbul de Aur 2019. Ce melodii românești au ales concurenții. Loredana Groza și Delia, preferatele străinilor

Joi și vineri, 22 și 23 august, concurenții care urcă pe scena Festivalului Cerbul de Aur 2019 vor interpreta piese...252

20 aug 00:00MondenKatie Holmes, înşelată cu o bombă sexy

Actriţa Katie Holmes (40 de ani) a fost înşelată de iubitul său, actorul Jamie Foxx (51 de ani), cunoscut mai ales...291

20 aug 18:39MondenRichard Gere: Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, este un „Baby Trump“

Ministrul italian de Interne, liderul de extrema-dreaptă Matteo Salvini, este un "Baby Trump" care exploatează...222

20 aug 00:00MondenServiciul de streaming al grupului Disney va fi lansat în Canada şi Olanda, în noiembrie

Walt Disney Co a anunţat luni că va lansa noul său serviciu de streaming video, Disney+, în Canada şi Olanda, pe 12...161

20 aug 00:00MondenO actriţă din „Game of Thrones“ denunţă serviciile sociale israeliene de răpirea copilului său

Josephine Gillan, care a interpretat rolul tinerei curtezane Marei în serialul 'Game of Thrones' , a denunţat...219

Mapamond
20 aug 00:00MapamondBrexit fără acord: Guvernul britanic vrea să pună capăt imediat libertăţii de circulaţie a cetăţenilor UE la 31 octombrie

Guvernul britanic condus de prim-ministrul Boris Johnson a indicat luni că doreşte să pună capăt 'imediat' liberei...209

20 aug 00:00MapamondDuma de Stat a creat o comisie pentru a investiga presupusele imixtiuni străine în afacerile interne ale Rusiei

Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului federal) a înfiinţat luni o comisie pentru a investiga...159

20 aug 00:00MapamondDonald Trump avertizează China că un „alt Tiananmen“ în Hong Kong ar dăuna unui acord comercial cu SUA

Preşedintele american Donald Trump a lansat duminică un avertisment la adresa Chinei, asigurând că o reprimare a...163

20 aug 00:00MapamondPoliţia federală germană va crea un departament specializat în combaterea infracţiunilor de incitare la ură

Poliţia federală din Germania intenţionează să creeze o nouă structură cu personal pentru combaterea grupurilor...162

20 aug 00:00MapamondŞeful diplomaţiei poloneze: Varşovia este discriminată în privinţa reparaţiilor de război plătite de Germania

Mărimea disproporţionată a reparaţiilor plătite de Germania, aferente celui de-al Doilea Război Mondial, pentru...174

20 aug 00:00MapamondConsiliul de Stat din China cere integrarea Shenzhen cu Hong Kong şi Macao

Consiliul de Stat din China a cerut o dezvoltare mai mare a oraşului Shenzhen din sudul ţării, precum şi integrarea...188

20 aug 00:00MapamondTrump nu abandonează subiectul unei ipotetice cumpărări a Groenlandei; premierul danez: este o idee absurdă

''Groenlanda nu este de vânzare'', a precizat duminică premierul danez Mette Frederiksen, după relatările conform...167

20 aug 00:00MapamondProtest paşnic cu sute de mii de manifestanţi în Hong Kong

Sute de mii de manifestanţi pro-democraţie au invadat duminică străzile din Hong Kong, sfidând poliţia şi ploaia...166

20 aug 00:00MapamondAngela Merkel: Suntem pregătiţi pentru orice deznodământ al Brexitului

Berlinul este pregătit pentru un eventual Brexit dezordonat, a declarat cancelarul german Angela Merkel duminică, cu...168

20 aug 00:00MapamondPreşedintele partidului polonez de guvernământ cere măsuri împotriva marşurilor gay

Polonia trebuie să reziste în faţa ofensivei ''teatrului ambulant'' al marşurilor gay, a declarat duminică liderul...171

Sănătate
20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...380

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...707

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...998

5 aug 10:31SănătateO NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care...883

1 aug 03:17SănătateEpidemie de OBEZITATE INFANTILĂ în România!

Asociația Pro Consumatori membră a Organizației Europene a Consumatorilor a analizat 32 de produse din lapte...925

30 iul 00:58SănătateMinistrul Sănătăţii, pe litoral: 'Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea pe 2 plaje'. Ce spune Pintea despre Spitalul Judeţean!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se află la Constanţa, la o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de...4014

25 iul 03:29SănătateDOTĂRI la Spitalul Hârșova: echipamente și mobilier medical!

Spitalul Orășenesc Hârșova s-a înnoit: la începutul acestei săptămâni, reprezentanții unității spitalicești...1311

25 iul 01:18SănătateMedicii de pe Secția Chirurgie OMF vor face de gardă la domiciliu!

Consilierii județeni au aprobat, în ședința Consiliului Județean Constanța de miercuri, 24 iulie a.c.,...1200

24 iul 03:18SănătatePremierul l-a demis pe şeful CNAS

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis marţi pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan...1052

18 iul 00:17SănătateCabinete medicale noi, la Spitalul Municipal Mangalia

La unitatea sanitară din Mangalia s-au înființat, recent, mai multe cabinete medicale și săli de tratament în...1713