REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15.5° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Un nou Cămin al Groazei, găsit în Sectorul 5 de Piedone și prefectul Capitalei

Un nou Cămin al Groazei, găsit în Sectorul 5 de Piedone și prefectul Capitalei

Victor ROTARU 15 iulie 2023 | 16:48 1128

Un nou Cămin al Groazei, care nu avea licență, a fost găsit, în Sectorul 5, după un control făcut de primarul PUSL al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și prefectul Capitalei, Diana Artene.

Un nou Camin al Groazei, gasit in Sectorul 5 de Piedone si prefectul Capitalei

Controlul a avut loc sâmbătă, 15 iulie 2023, în Sectorul 5 din București. După ce s-a descoperit că azilul nu avea niciuna dintre autorizațiile necesare funcționării, s-a luat decizia relocării tuturor seniorilor din cămin.

"Din păcate sus nu se poate respira. Nu are licență. Nici într-un WC public nu miroase așa. Nu ne iese matematica, hârtii nu sunt, acte nu sunt. Ei spun că sunt 24, noi am găsit mai puțini", a spus Primarul PUSL al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Cristian Popescu Piedone a început, în această săptămână, verificări în toate locațiile aflate în subordinea DGASPC Sector 5. Vineri, 14 iulie 2023, acesta anunțase pe pagina sa de Facebook că a găsit un cămin de bătrâni unde nu a fost deloc mulțumit de condițiile în care seniorii erau cazați. Pentru că nu are atribuții de a sancționa, acesta a sesizat Prefectura Capitalei.

"M-a dezgustat și peisajul întâlnit într-un centru particular de îngrijire persoane vârstnice, de pe Pieptănari! L-am vizitat datorită unui cetățean care mi-a reclamat că administrația respectivului centru are prea puțin personal în raport cu numarul mare de bunici pe care-i are în grijă. Și... bine am făcut! Reclamația... s-a dovedit corectă!

Am constatat că personalul era, într-adevăr, insuficient! Vreo 7-8 angajați, cu tot cu bucătar, pentru... 53 de bunici. În plus, am aflat că doar DOI angajați supraveghează bunicii pe timpul nopții. Mi s-a transmis că personalul este ajutat de voluntari! Asta este bine, tot respectul meu pentru cetățenii care fac voluntariat! Dar... voluntarii ajung când au timp și... nu stau noaptea, din cât ma pricep!

Nu mi-a plăcut nici mirosul de urină care persistă în incinta! Nu mi-a plăcut nici aglomerația de bagaje și alte produse din unele camere! N-am dreptul să iau nicio măsura! Am însă dreptul să constat și să sesizez instituțiile abilitate! Am sesizat Prefectura Capitalei! Continuăm munca, în stilul Piedone! Continuăm să facem imposibilul... posibil! Cu respect și cu recunoștință, primarul Piedone." a transmis edilul, potrivit antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doi golani! Doi pușcăriași! . . . ăștia ajung la putere când prstesti poporu'!
1
1
e derbedeul mwist !!! Huooo hotilor !!!
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468